Na een succevolle Instawalk in juni wilden we een nieuw soort evenement voor instagrammers organiseren. We zaten te denken aan een fotografie evenement rond één thema. Niet lang nadat dit idee ontstaan was, nam Martijn van het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch contact met ons op met de vraag; vinden jullie het leuk om een evenement voor Instagrammers in het Stedelijk Museum te organiseren? We waren direct enthousiast en zagen mogelijkheden om hier de eerste Instashoot van Instadenbosch te organiseren.

Na een erg leuk gesprek met Martijn hebben we een datum vastgelegd voor de Instashoot. Kort na dit overleg wilde ook het Noordbrabants Museum graag aanhaken. Het zou dus een Instashoot in het Museumkwartier worden. Nadat we het evenement de wijde wereld in hadden gestuurd stroomden de inschrijvingen binnen. Het duurde niet lang voordat het maximaal aantal deelnemers bereikt was.

 

Op zaterdag 30 augustus stonden er 28 enthousiaste deelnemers in de centrale hal van het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch. Na het welkomstwoordje verdeelden de deelnemers zich in twee groepen. Eén groep ging met Neeltje van Gool (Sr. medewerker communicatie en marketing) mee naar de expositie van Chiharu Shiota – Between the lines in het Noordbrabants Museum. De andere groep met Martijn van Ooststroom (Manager Marketing en communicatie) naar de expositie in het Stedelijk Museum van Bart Hess – Future bodies. Een unieke mogelijkheid om voor openingstijd van beide museu’s de exposities te bekijken en vast te leggen.

 

De expositie van Chiharu Shiota draait in zijn geheel om rode draad, maar dan ook heel veel rode draad. Aan de gigantische web-installatie is 12 dagen gewerkt door Shiota samen met 10 assistenten. De gehele installatie bestaat uit 2.000 bollen rode wol en ongeveer 10.000 nietjes. De expositie is nog tot en met 15 oktober te bewonderen in het Noordbrabants Museum.

 

Een compleet andere expositie in het Stedelijk Museum. De expositie van Hess bestaat uit onder andere uit foto’s en films van lichamen die op de meest bijzondere manieren verfraaid zijn. Daarnaast hangen er ook sculpturen van mensen, bekleed in een soort van cocon. Het materiaal waarmee gewerkt wordt kun je zelf ook creëren. De expositie is nog tot en met 1 oktober 2017 te zien in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.

 

We willen allereerst het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch en Het Noordbrabants museum bedanken voor het openstellen van het museum voor deze eerste instashoot van Instadenbosch. Daarnaast uiteraard ook de deelnemers voor hun komst en enthousiasme.

We gaan in de toekomst zeker nog meer Instashoots organiseren dus blijf onze kanalen in de gaten houden voor de aankondiging.

De gemaakte foto’s van onszelf en die van andere instagrammer zijn terug te vinden onder de hashtags #instadenbosch en #instashootdb.

Instagram