Zaterdagmiddag gaven we op uitnodiging van de Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch een workshop smartphone fotografie aan een groep enthousiaste deelnemers. Deze unieke workshop is op maat gemaakt en, naast smartphone fotografie, specifiek gericht op de ins en outs van Instagram. Deze maand staat bij de Bibliotheek in het kader van de geschiedenis. Het thema van de maand van de geschiedenis is dit jaar: ‘geluk’. De workshop ging dan ook vooraf aan de Insta Geluks Tour door de stad.

InstaGeluksTour: Zet jij het geluk van Den Bosch mee op de kaart? 

Onze interactieve workshop was erg interessant voor mensen die nog helemaal niet bekend waren met Instagram of juist erg graag meer wilden weten over smartphone fotografie en de werking van Instagram. Dit waren dan ook de twee hoofdonderwerpen van die middag.

Na de introductie van onszelf en Instadenbosch zijn we gestart met de uitleg over smartphone fotografie. Hierin kwamen onder andere de voor- en nadelen van smartphone fotografie aan bod en gaven we tips mee om later die middag in de praktijk met de smartphone te kunnen toepassen.

Om foto’s (of video’s) daadwerkelijk te kunnen delen via social media maakten we de overstap naar Instagram.
De werking van Instagram werd middels een livestream op een groot scherm uitgebreid per onderdeel van de app doorlopen. Daarnaast namen we ook deel in het publiek, zodat we deelnemers actief konden ondersteunen met het gebruik van Instagram.

Naast de basis kennis van Instagram, zoals het toepassen van een filter en het plaatsen van een foto hebben we de deelnemers ook tips en trucs meegegeven om hun Instagram profiel beter te presenteren, foto’s te verbeteren middels de app en het bereik op Instagram te vergroten. Vanwege het interactieve karakter van de workshop konden de deelnemers direct hun vragen stellen en konden we hier dan vervolgens uitgebreid op inzoomen. Na de workshop kon iedereen direct aan de slag gaan met hun opgedane kennis.

 

Dat was erg leuk, want na de workshop stond er namelijk een stadswandeling (de Insta Geluks Tour) op de planning door een deel van de binnenstad van Den Bosch, onder begeleiding van stadsgids Janny Viguurs.  Janny nam ons mee langs een aantal geluksplekken in het centrum van Den Bosch. Wij van Instadenbosch zijn meegegaan met deze Insta Geluks Tour om de deelnemers onderweg te kunnen helpen met vragen en het geven van praktische tips.

Na de workshop en de Insta Geluks Tour gingen de deelnemers een stuk wijzer en stralend van geluk naar huis.

De foto’s van de deelnemers zijn op Instagram terug te vinden onder de hashtag: #ditisgeluk073.

Erfgoed ’s Hertogenbosch voegt na afloop van de wandeling de foto’s toe aan de  online gelukskaart van de stad: www.s-hertogenboschopdekaart.nl